RAI Vereniging | Campagne

Hoe vaak pak je de motor?

Een motor willen of er zelfs één bezitten, maar er toch niet mee rijden. Er zijn veel redenen waardoor men de motor laat staan. Als het gaat om het imago van motorrijden, is er ruimte voor verbetering. Motorrijden wordt gepercipieerd als onveilig en geassocieerd met bijvoorbeeld motorbendes. Zomaar wat redenen om ‘m te laten staan. En dat terwijl het mobiliteitsprobleem toeneemt…

Klant:   RAI Vereniging
Campagnelooptijd:   oktober 2018 t/m heden
Doelgroep:   Focus op ouders met schoolgaande kinderen

Vraag

VRAAG

RAI Vereniging vroeg vandenbusken om een imagocampagne te ontwikkelen. Een campagne waarmee motorrijden op een positieve manier onder de aandacht gebracht wordt en mensen geactiveerd worden (weer) op de motor te stappen.
Strategie

STRATEGIE

De leefomstandigheden veranderen. Het wordt drukker in het verkeer. Dit is het juiste moment om de doelgroep te overtuigen om te motor te pakken. Met een motor ben je bijvoorbeeld flexibel en kun je efficiënter rijden. Het plezier van motorrijden is een gevoel dat inactieve motorrijders al kennen. Dit gevoel moet ‘getriggerd’ worden in de campagne.
Concept

CONCEPT

De campagne “De slimme rijder is een motorrijder” benadrukt de voordelen van het motorrijden. De campagne bestaat uit een communicatieflow van drie fases: awareness, activation en retargeting. En is uitgerold in drie variaties, één voor elke subdoelgroep. Zo kregen de actieve motorrijders, de inactieve motorrijders en de toekomstige motorrijders uitingen te zien die voor hen waren afgestemd.
Icoon middelen

MIDDELEN

De website is het overkoepelende platform van de campagne. Op de website staan verschillende artikelen waarmee de doelgroep overtuigd wordt (weer) op de motor te stappen. Ook op Instagram werden, via Stories en een Instant Experience, de voordelen benadrukt. Met de online quiz werd zichtbaar wie een toekomstige-, actieve- of inactieve motorrijder was, handig voor de retargetingfase.

NEEM CONTACT OP