Weber | Automatisering en tools

Tijd voor een nog betere oplossing!

We vinden het belangrijk om altijd vooruit te kijken en processen te verbeteren. Dus dat doen we ook bij onze klant Weber. Al meer dan 10 jaar ontwikkelt vandenbusken catalogi voor dealers voor Weber Benelux, waarin informatie gevonden kan worden over alle barbecues en accessoires. Gedurende de jaren hebben we het proces voor de creatie steeds verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door productdatabases aan de designs te koppelen. Door de procesverbeteringen besloten steeds meer landen met ons samen te werken. Maar het kon nóg efficiënter.

Klant:   Weber EMEA
Doelgroep:   Weber marketing managers

Vraag

VRAAG

Door de geoptimaliseerde processen konden catalogi al veel (kosten-)efficiënter gecreëerd worden. Wij geloofden dat het nóg efficiënter kon. En creëerden zo zelf een vraag voor Weber: Ontwikkel een oplossing die ervoor zorgt dat aanpassingen in de databases direct zichtbaar zijn in het design, om verschillende correctierondes te voorkomen.
Strategie

STRATEGIE

De oplossing: de Weber Online Database Tool. Een tool waarin productdata gemakkelijk aangepast kan worden en waarbij deze direct zichtbaar is in het design van de dealercatalogus, met behulp van een preview-scherm. Dit alternatief zorgde er tevens voor dat de data gedurende het hele jaar kon worden aangepast!
Icoon middelen

MIDDELEN

Na het succes van de Online Database Tool voor de dealercatalogus, is de tool ook ingezet om andere middelen voor diverse landen in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) te maken. Voorbeelden zijn producteigenschapkaarten, prijslijsten en consumentencatalogi. Hiermee was de tool ook een oplossing voor andere projecten, waarmee tijd en kosten konden worden bespaard.
Icoon Resultaten

RESULTATEN

In het eerste jaar na de lancering, heeft Weber de investering in de tool al terugverdiend door de afname in het aantal correctierondes voor de dealercatalogus. Na dit succes heeft de tool ook positieve invloed gehad op de kosten voor ander soort projecten. Niet voor niets beoordeelden alle marketingmanagers in EMEA de tool als een uitstekende oplossing!

NEEM CONTACT OP