STAPPENPLAN VOOR DATA ENCRYPTIE

Voor het encrypten (beveiligen) en/of decrypten (beveiliging opheffen) van bestanden, gebruiken wij het programma AES crypt. Hierbij wordt data versleuteld, waarbij je gegevens onleesbaar zijn, tenzij je een wachtwoord hebt om het bestand te decrypten. 
Het programma AES crypt dient gebruikt te worden door zowel de verzender als ontvanger van versleutelde data.

AES CRYPT

Je kan AES crypt downloaden door hier te klikken. Hier kan je het programma downloaden voor zowel Apple (Mac) als Windows. Kies hierbij altijd voor de GUI versie.
Installeer het programma op jouw computer om het te allen tijde te kunnen raadplegen.

INSTRUCTIES VOOR HET ENCRYPTEN VAN BESTANDEN

Nadat je het programma hebt gedownload kan je deze gebruiken voor het encrypten van je bestanden. Klik met de rechter muisknop op het bestand dat je wil encrypten en kies “open met” en vervolgens: “AES crypt”. Mocht AES crypt niet direct zichtbaar zijn als je op “Open met” klikt, selecteer dan “andere…” en zoek het programma in je programma’s.

Vervolgens kan je een wachtwoord invullen en zal het bestand worden versleuteld. Hierbij wordt er een kopie van het bestand gemaakt met de extensie .aes. Dit is het versleutelde bestand dat je naar ons opstuurt.

Stuur het bestand vervolgens op naar data@busken.nl zonder hierbij het wachtwoord te benoemen. Communiceer het wachtwoord altijd via een ander kanaal door ons te bellen op het volgende nummer: 020 316 24 12

INSTRUCTIE VOOR HET DECRYPTEN VAN BESTANDEN

Via data@busken.nl ontvang je van ons een .aes bestand. Dit bestand kan je openen met het programma AES crypt. Hier wordt vervolgens gevraagd om een wachtwoord. Het wachtwoord zal door ons via een ander kanaal (bijvoorbeeld telefonisch of per sms) aan jou door worden gecommuniceerd.
Het descrypte bestand verschijnt vervolgens in dezelfde folder als het .aes bestand.